Sommerles 2017 er her!

Munin og Ratatosk. Grafikk. Snuti
Munin og Ratatosk. Grafikk av Snuti

Sommerles er en digital lesekampanje fra 1. juni til 31. august i alle bibliotekene i Vestfold, men også mange andre steder i Norge. I år er 301 kommuner med, fra Finnmark i nord, Møre og Romsdal i vest, til Hedmark i øst. Sommerles er for barn som skal begynne i 1. klasse, til de som går ut 7. klasse. I Sommerles blir barna belønnet for sin innsats både med digitale trofeer, og med kule fysiske premier som hentes på biblioteket. Alle får minimum en premie, dersom man bare kommer i gang og leser en bok i sommer. Alle blir oppmuntret til å lese mer, og det er lesingen som er det viktigste!

Sommerles er for all typer lesere. Her kan du også bli lest for av en voksen om du foretrekker det. Du kan også høre på lydbøker. Sommerles er en nettbasert kampanje. Alle må lage en profil på sommerles.no, og her registrerer du bøkene du leser. Her får du lesetips og tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatteren Mari Moen Holsve. Dere som har vært med før, får et hyggelig gjensyn med Astrid (Ratatosk) og Asbjørn (Munin). Det er mulig å få ekstrapoeng ved å svare på spørsmål knyttet til fortellingen. Har du ikke nettilgang, kan du likevel delta med et vanlig lesepass. Da er det bare å stikke innom biblioteket og få hjelp med det.

Sjekk ut sommerles.no for mer info. Ta kontakt med ditt lokale bibliotek dersom du lurer på mer om kampanjen.

Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og Snuti. I 2017 er også Telemark fylkesbibliotek med på laget.

God sommer med Sommerles 2017!

Translate »