Litterær festkveld

Tema: Litteratur, Litteraturuka i Vestfold, Sande bibliotek 125 år

Målgruppe: Voksne

Pris: kr 100

Litterær festkveld. Foto av forfatterne.

Velkommen til litterær festkveld på Sande Gamle Prestegård.

Fra scenen vil vi denne kvelden få del i fire fortellinger, som på hver sin måte går tett på livet og begivenheten:

I Vinter på savannen har Levi Henriksen vendt blikket bort fra Granli, denne fiktive bygda som et utall lesere kjenner fra hans mange bøker, og reist til den høyst virkelige villmarken i Masaii Mara i Kenya, sammen med datter og medforfatter Leah Henriksen.

Kurt Aust er for de fleste kjent som en fremragende forfatter av historisk krim fra 1700-tallet, men også han har dro til Kenya og Masaii Mara i 2018 for å skrive bok. Og heller ikke han dro alene, men sammen med sin kone og medforfatter, billedkunstneren Kin
Wessel. Resultatet ble thrilleren Udyr, som handler om krypskytteri og handelen med elfenben.

I Brit Bildøens Tre vegar til havet møter vi tre kvinner.
Den ene har vært gjennom en lang adopsjonsprosess, den andre skal hevne seg på Staten, mens den tredje vekselvis ringmerker fugler og holder seg for seg selv. De tre historiene fletter seg
sammen i en sterk fortelling om raseri, galskap og flukt fra fortida.

Birger Emanuelsens Jeg skal beskytte deg, er et møte med Jon, som har vært hjemsøkt av et sinne han er i ferd med å miste kontrollen over, samtidig som han fylles av en frykt for at verden rundt den lille familien hans er i oppløsning. Overalt ser han faresignalene: klimakrise og økologisk kollaps, terrorangrep og religiøs fanatisme. Og han går stadig lenger i å forberede seg selv og sønnen på fremtiden han tror vil komme.

Kvelden avsluttes med kultur- og underholdnings-quiz med quizmasterne Anne Gaathaug og Sarah Natasha Melbye.
Det kreves ingen doktorgrad for å delta, men litt allmennkunnskaper kan være til god hjelp. Premier til beste lag!

Kveldens konferansier er forfatter og journalist Tom Stalsberg.

Salg av drikke.

Loading Events Flere arrangementer i Vestfoldbibliotekene: