Slekt og Data Sande – Foredrag: “Jeanna Corneliussen”

Hendelse Navigasjon

onsdag 27/11-19

Tidspunkt: 18:30 til 20:30

Rom/Sal: Sande bibliotek

Tema: Foredrag, Slektsforskning

Målgruppe: Alle

Bilde av maleri av Frelsesarmeen-soldater. Illustrasjonsbilde.

«I Kristiania var det på 1800-tallet voldsom tilflytting, sosial nød og utbredt prostitusjon. Frelsesarmeens første slag sto på Grønland i Kristiania i 1888. Den norske kirke advarte folk mot å gå på møtene, og uttrykte skepsis til Frelsesarmeens glade og likeframme formidling av budskapet. Pøbelen slo til spillende hornmusikantene så tennene løsnet og blodet fløt. Jeanna Corneliussen fra Tønsberg sto i Frelsearmeens front og ble skadet for livet».

Tor Gervin har til nå holdt mer enn 110 foredrag, og med denne siste historien har han drevet research og faktasjekk i fem land. Han har hatt god nytte av sin slektsforskererfaring, om enn kanskje ikke i de mest brukte kildene.

Nettsiden til Tor Gervin, «Gjemt og glemt»: https://www.torgervin.no/foredrag/

Slekt og Data Sande har 10 års jubileum i år, så det serveres ekstra god kake. Alle hjertelig velkommen. Gratis inngang.

I samarbeid med Slekt & Data Sande.

Loading Events Flere arrangementer i Vestfoldbibliotekene: