Arkiv for aktuelle saker

Bøkene presentert i november på Bokstreif som en collage. Illustrasjonsbilde.

Bokstreif – November 2019

Denne gangen ble Bokstreif gjennomført i alle de tre (framtidige) Holmestrandbibliotekene på en og samme uke, da det var Litteraturuka i Vestfold og Sande bibliotek også la feiringen av sin 125-årsdag til disse dagene. Biblioteksjef i Sande, Pippi, og bibliotekar, Kari, presenterte noen vakre, litt såre bøker om tap, familieforhold og det at livet ikke alltid blir som man ser for seg.

LU program skjermdump

Litteraturuka er i gang!

Velg og vrak blant mer enn 70 litterære programposter, opplesninger, foredrag og forestillinger i Vestfold denne uka! Få oversikt med den nye LU-appen 😉

Collage av alle bøkene presentert denne gangen. Illustrasjonsfoto.

Bokstreif – September / oktober 2019

Spennende krim, feminisme og likestilling! Tone & Tone presenterte denne gangen ganske forskjellige bøker – alle verdt å lese av ulike årsaker du kan lese mer om her.

data detox logo. Illustrasjonsbilde.

Data detox-kampanje på Sande bibliotek

Det innebærer at du får hjelp til å rydde i ditt digitale liv og få kontroll på dine digitale spor på nett.

Bokstreif i august og september. Alle bøkene som ble presentert. Illustrasjonsbilde.

Bokstreif – August / september 2019

Bokstreif er Holmestrandbibliotekenes faste bokturné, hvor bibliotekenes ansatte presenterer bøker de har lest og likt. Her er det gode muligheter til å hente ny leseinspirasjon og utvide lesehorisonten.

Nasjonal bibliotekdag reklameplakat. "Ta tre - betal for null".

Nasjonal bibliotekdag 2019

1. september er det igjen tid for Nasjonal bibliotekdag, hvor Norsk Bibliotekforening vil feire og skape oppmerksomhet rundt Norges biblioteker. Årets tema er “det internasjonale Norge”, i samarbeid med Det flerspråklige bibliotek.

Stemmeavlukke for forhåndsstemming på biblioteket i Sande. Foto.

Forhåndstemming på Sande bibliotek

Mandag 9. september er det kommunestyre- og fylkestingsvalg.
Du kan forhåndstemme på Sande bibliotek fra mandag 12. august.

Reklame Sommerles 2019. Tegning. Bilde.

Sommerles 2019 snart her!

Den 1. juni går endelig startskuddet for den landsomfattende lesekampanjen Sommerles.no for alle skolebarn i 1. til 7. klasse! Se filmen med Mari Moen Holsve og Jørn Lier Horst her!

Kvinner fra ulike kulturer som leser. Av Anna Fiske. Illustrasjon.

Bli med på lesetimen!

I anledning Bokåret 2019 inviteres du til å bli med på Lesetimen og få sjansen til å vinne en spennende premie.

Verdensbiblioteket er her!

Den 26. mars ble Verdensbiblioteket.no offisielt lansert. Her finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten.

bokhylle med bøker.foto

Bokåret 2019 – 500 år med trykte bøker i Norge

Lørdag 19.januar går startskuddet for Bokåret 2019, som markerer 500 år med trykte bøker i Norge. I et helt år feirer vi boka enda mer enn vanlig over hele landet.

Det flerspråklige bibliotek. Logo

Det flerspråklige bibliotek

Visste du at Vestfoldbibliotekene har tilgang til bøker på 69 ulike språk via Det flerspråklige bibliotek?